Dezvoltarea abilităților de viață la copii

Viziunea noastră asupra comunității Activity este aceea în care copiii și părinții sunt fericiți, sănătoși, activi și integrați în comunitatea lor, având o dezvoltare armonioasă. Pentru a ajunge la idealul nostru, oferim pentru copiii care au tulburări în dezvoltare o serie de servicii care îi sprijină să își atingă potențialul lor. 
Prin metode de tip terapie ABA, copii își îmbunătățesc abilitățile de comunicare/relaționare, obțin abilități de îngrijire personală (training de oliță, training de diversificare alimentație, de auto-servire de tipul îmbrăcat/dezbrăcat etc), abilități de socializare. Pentru copiii care au tulburări de limbaj se oferă logopedie, sprijinind în același timp și părinții pentru a prelua activități ajutătoare pentru dezvoltarea limbajului.
Când vorbim de copii mai mari cu limbaj format, sprijinim dezvoltarea lor emoțională dar și cognitivă.  
Pentru că fiecare copil e unic, se face o evaluare inițială, se propune un plan individual de intervenție, acesta fiind ajustat în funcție de progresul sau nevoile de dezvoltare ale copilului.
Indiferent de serviciul folosit, credem că atunci când părintele este alături de noi în procesul de intervenție terapeutică, copilul prezintă șanse mai mari de succes. De aceea implicarea părinților pentru noi este un factor important în dezvoltarea abilităților de viață la copiii pe care noi îi deservim.

Vezi și...

Formare specialiști/cadre didactice
Parenting
Posted in Directii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.