Ghiozdănelul vesel

Justificare:

Studiile din ultimii ani arata ca in Romania rata abandonului scolar este tot mai mare. Acest lucru se datoreaza in principal sistemului precar de invatamant (dotari slabe ale institutiilor de invatamant, cadre didactice slab pregatite sau nemotivate financiar si personal sa creeze un act didactic performant, etc), pentru ca desi este oficial gratuit, parintii se vad nevoiti sa asigure prin fonduri proprii conditiile necesare desfasurarii activititatilor didactice. De aceea, copiii proveniti din medii defavorizate si cei care provin din familii cu o situatie materiala modesta au sanse mici sa urmeze cursurile la zi ale unei institutii de invatamant, deoarece sunt multe cheltuieli: hrana, haine, rechizite, transport si alte cheltuieli administrative sugerate de reprezentantii institutiilor de invatamant (creta, hartie, panouri de pluta, etc).

Scopul si obiectivele proiectului: 

Scop: Oferirea unui suport material categoriilor defavorizate de copii, care nu au posibilități de a își achiziționa rechizite scolare si haine pentru a preveni astfel abandonul scolar.

Obiective:

  1. Imbunătățirea condițiilor de învățare ale copiilor;
  2. Scăderea riscului de abandon scolar;
  3. Motivarea și stimularea copiilor de a frecventa cursurile la zi ale unei institutii de invatamant
  4. Sprijinirea parintilor in a oferi copiilor lor posibilitatea sa beneficieze de servicii de calitate de educatie si recuperare (consiliere, terapie, s.a)

Beneficiari:

-copii scolari proveniti din medii si familii defavorizate

-copii scolari care prezinta intarziere in dezvoltare sau tulburari din spectrul autist.

Rezultate asteptate si indicatori de evaluare a proiectului

-  Sprijinirea materiala a 5 copii scolari care prezinta intarzieri in dezvoltare.

- Sprijinirea materiala a 30 copii scolari proveniti din medii si familii defavorizate si cu risc de abandon scolar.

Rezultate asteptate si indicatori de evaluare a proiectului au fost atinse si am încheiat un protocul de colaborare cu Fundaţia Bucuria Ajutorului, filiala Urlaţi pentru desfăşurarea unor acţiuni viitoare.