Știu să mă comport frumos!

De când apar în viața noastră și până devin adulți, copiilor li se modelează comportamentul. Astfel, atât părinții, cât și bunicii sau profesorii din viața lor le dau sfaturi care să îi ajute să își adapteze reacțiile și modurile de a interacționa la diferitele contexte din viața lor.

Sigur vă amintiți că le spuneți desesori să salute atunci când se întâlnesc în spații publice cu persoane cunoscute, să nu vorbească tare în autobuz sau să nu se supere atunci când alți copii se joacă cu obiectul lor preferat.

Asta încercăm să facem și noi la Asociația Activity prin activitățile noastre zilnice. Însă pentru că ne place să fim inovativi, folosim diferite materiale care ne sunt de ajutor, iar pe piticii noștri îi înveselesc. De curând, am descoperit cărticica ,,Știu să mă comport frumos” care ne-a fost foarte utilă în atelierele pe care le desfășurăm cu cei mici.

După cum ne sugerează și numele, Cărticica “Știu să mă comport frumos” a fost creată și propusă de Jucării Vorbărețe tocmai pentru a modifica în pozitiv comportamentul piticilor noștri. Prin cele 60 de imagini situaționale care reflectă diferite comportamente negative și positive ale unor animăluțe, cărticica pune în discuție teme precum agresivitatea verbală și fizică, minciuna, lenea, opoziționismul sau nerespectarea normelor de politețe.

Noi am deschis o discuție pe fiecare temă alături de piticii Activity și le-am explicat care ar putea fi consecințele comportamentelor negative, dar și beneficiilor celor pozitive. Prin aceste discuții, dar și cu ajutorul personajelor simpatice, am reușit să îi motivăm să fie cât mai responsabili și să se comporte cât frumos în orice context.

Noi nu ne aducem aminte de multe materiale asemănătoare din copilăria noastră, însă credem că orice inovație în domeniul educației nu trebuie dată la o parte mai ales dacă ne poate ajuta să ne modelăm pozitiv piticii. Așadar, vă încurajăm să utilizați și voi cărticica acasă.

Mulțumim, Jucării Vorbărețe, pentru că ne ajutați să ne înveselim și mai mult atelierele, iar voi, dragi cititori, nu uitați că puteți achiziționa Cărticica “Știu să mă comport frumos” de pe pagina web www.jucarii-vorbete.ro.

Posted in articole.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.