Cercul Sigurantei

[stextbox id=”info” caption=”Cercul Sigurantei”]circleofsecurity

Cercul Sigurantei este un  program de educație parentală care a fost dezvoltat de Kent Hoffman, Glen Cooper, și Bert Powell. Acest program porneste de la teoria atasamentului si are la baza cinci decenii de cercetari referitoare la modul in care este ( sau nu este) sprijinita dezvoltarea sentimentului de siguranta in relatiile de atasament.

Acest curs este furnizat in sedinte de grup (pentru 6-8 parinti), parcurgerea lui integral se realizeaza in 8 intalniri.

În cadrul intalnirilor vor vizionate filmulețe în care parintii participanti isi vor antrena ochii pentru a detecta semnalele subtile pe care atât copiii, cât și adultii, le transmit prin comportament. De asemenea, prin diferite exerciții de reflectare empatică, părinții vor putea identifica atât zonele de comfort emoțional, dar și posibilele puncte de vulnerabilitate în relația cu proprii copii.

Cercul Sigurantei este conceput astfel incat sa ofere parintilor principii cheie care ii vor ajuta sa inteleaga mai bine nevoile copiilor si sa dezvolte o relatie de atasament sigur cu copiii lor, intr-o forma usor de asimilat si intr-un context suportiv. O relatie de atasament sigur cu parintii reprezinta pentru copii  baza dezvoltarii empatiei,a stimei de sine, a relatiilor bune cu adultii si copiii, a abilitatii de gestionare a emotiilor, a bunatatii si blandetii.

[/stextbox]

 

Posted in carduri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.