Parenting

Implicarea părinților în procesul de educare sau de recuperare al copiilor este esențial. Noi implicăm părinții beneficiarilor noștri lunar prin workshopuri practice pe diferite teme de interes.

 Putem oferi la cerere 2 traininguri parentale acreditate la nivel internațional:

Cercul siguranței

Cercul Siguranței este un program de educație parentală care a fost dezvoltat de Kent Hoffman, Glen Cooper, și Bert Powell. Acesta porneste de la teoria atașamentului și are la bază cinci decenii de cercetări referitoare la modul în care este (sau nu este) sprijinită dezvoltarea sentimentului de siguranță în relațiile de atașament.

Cursul este furnizat în ședinte de grup (pentru 6-8 părinți), iar parcurgerea lui integrală se realizează în  cadrul a 8 întâlniri.

În cadrul întâlnirilor vor fi vizionate filmulețe în care părinții participanți își vor antrena ochii pentru a detecta semnalele subtile pe care atât copiii, cât și adulții le transmit prin comportament. De asemenea, prin diferite exerciții de reflectare empatică, părinții vor putea identifica atât zonele de comfort emoțional, dar și posibilele puncte de vulnerabilitate în relația cu proprii copii.

Cercul Siguranței este conceput astfel încât să ofere părinților principii cheie care îi vor ajuta să înțeleagă mai bine nevoile copiilor și să dezvolte o relație de atașament sigu cu aceștia, într-o formă ușor de asimilat și într-un context suportiv. O relație de atașament sigur cu părinții reprezintă pentru copii  baza dezvoltării empatiei, a stimei de sine, a relațiilor bune cu adulții și copiii din jur, a abilității de gestionare a emoțiilor, a bunătății și blândeții.

Triple P

Triple P este un curs parental dezvoltat  de psihologul Matt Sanders alături  de alți specialiști de la Universitatea din Queensland, Australia. Acesta oferă informații validate științific în peste 90 de studii.

Cursul poate fi furnizat în ședinte de grup (pentru 6-8 părinți) sau  ședințe individuale (pentru o singură familie). Parcurgerea integrală a cursului se realizează în 8 întâlniri.

Triple P este un curs practic – interactiv  în cadrul căruia părinții pot urmări situații concrete pe suportul video, dar vor fi implicați în exerciții practice și jocuri de rol.  Astfel, părinții sunt pregătiți să:

  • își îmbunătățească sau să mențină o relație pozitivă cu proprii copii;
  • Gestioneze comportamentele indezirabile ale copiilor;
  • Dezvolte o rutină pentru prevenirea comportametelor problematice;
  • Acorde timp pentru propriile nevoi ca părinți

 

 

Vezi și...

Posted in articole.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.