Asociația Activity organizează pe 24 noiembrie 2023 un nou eveniment marca Activity - Active Parenting Meet-up - ADHD sub lupă.

Asociația de Intervenție Terapeutică pentru Copil și Familie - Activity organizează pe 24 noiembrie 2023 un nou eveniment marca Activity - Active Parenting Meet-up - ADHD sub lupă. Evenimentul va avea loc la Ceainăria GreenTea, Str. Dr. Burghelea Nr. 24, Sector 2, București, de la ora 18.00.

Așa cum îi spune și numele, Active Parenting Meet-up este în primul rând o întâlnire între părinți și ne dorim ca împreună cu invitații noștri să punem sub lupă ADHD-ul.

Vom dărâma împreună mituri, vom contura imagini despre cum este o zi din viața unei persoane diagnosticate cu ADHD și vom afla informații care să ne ajute să îi ghidăm și să îi însoțim pe copii pe drumul echilibrului și al atenției stabile.

În calitate de speakeri vor participa:

  • Ramona Gheorghe, medic primar psihiatru de copii și adolescenți, Health Mind Center;
  • Andrei Ionel Mocanu, psiholog și psihoterapeut cognitiv-comportamental, Asociația Activity, aka Tatăl activ @Tatalactiv;
  • Cora Iulia Aprozeanu, consilier școlar, CMBRAE.

Evenimentul va fi moderat de Daniel Coman, jurnalist și prezentatorul emisiunii ”Bună dimineța, România!”, de la postul de televiziune Euronews.

Prima ediție a Active Parenting Meet-up propune o serie de subiecte interesante care ne preocupă și sunt atât de importante pentru părinții a căror copii au fost diagnosticați cu ADHD sau, pur și simplu, părinți care își doresc să cunoască mai mult despre provocările ADHD.

Dacă Ramona Gheorghe va aborda subiectul ADHD din perspectiva mit sau realitate, alături de Andrei Mocanu vom înțelege mai bine ce înseamnă să trăiești cu ADHD, iar împreună cu Cora Aprozeanu vom învăța cum să facem față copiilor energici în căutarea atenției.

„Prin evenimentul Active Parenting Meet-up ne dorim să aducem mai aproape comunitatea noastă de părinți și specialiști, iar împreună să găsim răspunsuri la întrebările și provocările pe care le avem în relațiile cu copiii noștri. Și pentru că misiunea asociației noastre este orientată în principal spre acești copii atipici, am dorit ca la prima ediție să punem sub lupă ADHD-ul.”, menționează Andrei Mocanu, psihoterapeut și fondator Asociația Activity.

Eveniment susținut deCeainăria GreenTea, tatalactiv.ro.

Despre Asociația de Intervenție Terapeutică pentru Copil și Familie - Activity

Asociația Activity a fost înființată în 2015 de trei tineri specialiști psihologi și pedagogi care au lucrat încă din timpul anilor de studiu în domeniul dezvoltării copiilor tipici și atipici. Misiunea organizației este de a oferi intervenții terapeutice și educaționale pentru dezvoltarea abilităților de viață independentă a copiilor.

Website: www.asociatia-activity.ro

 

Posted in articole, Evenimente and tagged , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.