Formare părinte co-terapeut

Aparținătorii copilului cu tulburări în dezvoltare, participanți la serviciile Activity, pot beneficia de formare pentru parinte co-terapeut. De altfel noi recomandăm ca fiecare părinte care beneficiază de servicii terapeutice pentru copilul său, să intre în programul de formare întrucât maximizează șansele ca achizițiile copilului său să fie mult mai mari, rapide și eficiente în viața lor de familie dar și socială.
Cursul presupune 12 ore de formare (distribuite în două zile) cuprinzând elemente teoretice dar și demonstrații, exerciții, video-uri, sesiuni de întrebări și răspunsuri.
În cadrul cursului participă nu mai mult de 6-8 părinți, mobilul acestei limitări fiind dorința noastră ca fiecare părinte să poată practica în siguranța grupului restrâns, să primească feedback personalizat, să corecteze ceea ce nu funcționează foarte bine. Plus că fiecare grup format poate funcționa ca un grup de suport pentru părinți atunci când părinții simt nevoia să împărtășească din provocările lor.
Părinții formați intră mai apoi în ședințele terapeutice ale copilului său în cadrul centrului, în primele ședințe urmărește procesul ca mai apoi să practice ceea ce a învățat în cadrul cursului, sub supervizarea terapeutului.
Rolul acestor acțiuni este ca părintele să poată prelua tehnicile terapeutice și să le aplice fie acasă, fie în contextele sociale în care familia se manifestă. Fiind un proces de formare, părinții pot cere monitorizare inclusiv la domiciliu, aceasta fiind realizată de către coordonatorii centrului.
În tot acest proces, părinții vor da feedback pentru ca specialiștii Activity să aibă date ce pot îmbunătăți procesul dar și pentru a vedea efectele co-terapiei din partea părintelui. 

Vezi și direcțiile noastre de activitate

Posted in Servicii and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.